30 November 2010

Kenapa tergila-gilakan artis korea?



To be more spesifik la, kenapa perempuan di Malaysia tergila-gilakan artis lelaki korea?
dah pupus ke keunggulan jejaka-jejaka tampan dan perkasa bak ibrahim ali di Malaysia ni?

aku pun tak tau nak kata aper. Tapi aku boleh nampak ciri-ciri yang essentials yang ader pada artis lelaki korea yang membuatkan awek-awek tergila-gilakan diorang.

  • Rambut diorang memang super duper cool gila babi khinzir punya, memang tidak dinafikan mereka mempunyai gaya rambut yang unik. Tu psl awek2 kat sini cair dan basah melihat ke 'cool' lan gaya rambut mereka.
  • Kulit yang putih licin, rata-rata artis lelaki sana mempunya majoriti kulit putih yang licin. Mungkin genetik korean memang spesis kulit macam tu kot.
  • Fesyen pemakaian diorang (rujuk pic di atas) memang supercool. Kalau pakai jeans, bukan sekadar plain jeans. Tapi memang ader la aksesori2 tambahan mcm rantai besi ker, corak2 erotic ekzostik dan sbgnya. Rata-rata diorang berbaju t-shirt skali dgn baju berkolar tak berbutang? betul ker aku cakap ni? kadang-kadang berjaket kulit hitam ataupun blazer.
  • Terpengaruh dengan watak hero dalam drama. Dalam drama korea, kebanyakan hero memang perwatakan romantis gila, caring setia dan cara layanan heroin macam menatang minyak petrol yang penuh. Rata-rata perwatakan mereka memang supercool dan gentleman tahap mesin basuh.
  • Muka jambu dan ala-ala girlish , kebanyakan hero-hero korea aku tgk muka mcm ala2 keperempuanan skit, bukan skit! tapi rata-rata memang macam tu kot 91.65%!. Aku xtau la naper diorang suka muka2 jambu dan gurlish camtu. Kalau mcm dean/sam winchester tu baru ok la skit, baru nampak gagah perkasa dan bersedia.

So camne nak buat awek-awek tergila-gilakan korang? caranya mudah sahaja.
Sila gabungkan kelima-lima points yang aku senaraikan di atas.

.
.
.
.
.
.

18 comments:

saff'sWords said...

aku sesangatlah setuju dengan point point yg diberikan. aku nie mmg die hard fan artist korea XDD

THE ZUL said...

oooohoo rasanya tu je kot essential2 points :P

miss haehae said...

sanad2 bersetuju~~
baguih hang nie~~
amatlah benar~~

huda rashid said...

setuju sgt2 pointnyer

red apple candleliz said...

muke ala2 girlish xkottttt.... ;)

THE ZUL said...

hahaha ader la certain2 muka cm gurlish skit lalala :P

iFFa said...

ak minat la jugak tp suka yg boyband.. suka tengok dorang menari. giler bez dari omputih punye. ko try la tgk yg ss501 & big bang (my fav).

a_a said...

aku memang suke k-pop..
sebab2 nye memang seperti diatas..he3...
mungkin boley tambah lagi sket points tu...
pada aku lagu2 korean sgt catchy n bez didengar...
dance diorang pon memang bez untuk ditonton..
time nyanyi cam macho ensem je sume...
itu extra larrr...
(^o^)V

LeLy shuhada shaari said...

aduhhhh..aku tak le mane kuat no ngn deme ni..tp bf aku..pergh..kad matrik die pon tarok pic sun yee taw !aje gile aku tgknye..pdhal blambak pic aku..wawwawawawawa..tengin kan die..btw,singgah pat lely plak ea..

THE ZUL said...

lupa nak taruk....
+dance
+music wise

nice +info guys. :D

touya said...

Tapi aku suka awek jepun ! Opssss ! Silap topics

hans said...

entah
aku tgok diorang jambu sampai hilang maskulin
tapi entah
mungkin ada suka ada tak juga
hohohoho

P/S : Review Filem Ngangkung & Berapa Kutipan Filem 2 Alam? RM39.9 Juta Kah?

THE ZUL said...

x ramai yg jenis muscular, tp entahlar dari perspektif kaum2 hawa ni ekekeke

whitelover said...

saye sayang JI HOO saye OK!

whitelover said...

saye sayang JI HOO saye OK!

THE ZUL said...

lol dabel posts detected!

cik miera said...

suka dorg tp in real life xsuka lak laki yg cmtu..sebab dorg jmbu..haha

THE ZUL said...

suka secara virtual xper :P