28 November 2010

Derita seorang Perindu.



Pernahkah anda merindui seseorang?

bagi aku rindu itu adalah satu anugerah.
rindu boleh membuatkan seseorang itu terkenang-kenang kepada si dia.
dan rindu boleh menyebabkan seseorang menjadi serba x kena dalam kehidupan seharian.
rindu juga boleh membangkitkan kasih sayang kita kepada seseorang.

this strange and gooding feeling is really made us headache if we cant cope it!

rindu yang berpanjangan menyebabkan terjadinya suatu penyakit yang di panggil ANGAU

mungkin kita akan merindui moments2 indah bersama si dia, suara-suara nakal si dia, gelak ketawa dia, mungkin bau-bauan perfume yg si dia guna lololol dan macam-macam lagi. Korang rindu mesti korang tau aper yang asyik dirindukan kan? HAHAHA

tapi x ramai yang mengaku bahawa dia sedang merindui kt seseorang. Eleh, ego kamu tinggi mane lah sanggup nak mengaku. So, pendamlah perasaan tu sampai jadi jeruk yer.

mungkin ader baiknya kalu x bagitau kat orang, sebab takut kena cop syok kat si dia tapi dalam hati memang tengah berperang dengan perasaan rindu merindu tuu.

Tanda-Tanda anda sedang dilanda penyakit rindu :
  • menziarah facebook si dia setiap 12 minit sehari
  • melihat gambar-gambar lama si dia sambil tersenyum
  • membaca sms-sms lama si dia di dalam inbox hp korang, sampai sumer inbox nama dia ajer
  • setiap kali tgk orang awam, asyik terbayang wajah si dia walaupun orang awam itulah hanyalah pekerja-perkerja kontrak binaan atau penjual-penjual air tebu atau peniaga jus jambu batu special.
  • sudah pandai mendengar lagu-lagu jiwang sambil berfantasi bahawa si dia berada di sebelah kamu. Sebab dulu2 asyik dengar lagu ganas2 jer seperti "disaster of the freaking symphony by darkrage metalugila" tapi sekarang dah berubah dah start dengar lagu faizal tahir selamat malam.
  • setiap 3 minit berfikir, dia tu tgh wak aper yer? nak call dia tapi segan! segan segan sampai xder kesudahannya



Ok kalu rindu sajer je kerja, memang x jadi kerja kita kat rumah or asrama or tempat kerja.
ape kata kita bersepakat dan bersatu padu untuk membincangkan cara-cara untuk mengatasi masalah rindu windu yindu nim :)

Cara-Cara mengatasi penyakit rindu :
  • banyakkan bersabar dan bahawa sesungguhnya korang sumer bukan dari golongan yang bersabar hahaha
  • menyibukkan diri dengan aktiviti2 yang memerlukan daya pemikiran seperti mengepam tayar motor JKKK kampung, membasuh lampu isyarat, memotong rumput menggunakan pemotong kuku serta membasuh kopiah tok imam secara melulu, nescaya rindu kamu kat si dia berjaya di minimalkan. nak hapuskan susah rindu tu, tapi minimalkan tu kira orait la kan?
  • beranikan diri menelefon si dia walaupun dengan perkataan "hi" ataupun "hello awop!, saya rindu awop, buatla sesuatu" atau " awop tahu x , finland sedang mengalami musim salji" walaupun soalan yang x berkaitan tapi anda sudah berkomunikasi dengan orang yang kamu rindui, so hilang lar 43.75% masalah rindu tu.
  • ni cara paling afdal dan diyakini berkesan----> kahwin la dengan si dia cepat2 baru leh buat anak banyak2 kan. So barulah bahagia rumah tangga yang diredhai Allah. Xder rindu-rindu lagi dah pastu, sebab dia dah tidur sebelah awop atas katil bersama-sama. Kalau rindu lagi xtau lar aku nak wak aper =.=
.
.
.
.
.
.

26 comments:

PUT said...

aku rindu ko mu zul...hahaha

cik ngade ngade said...

tp kan zul... kalo kite rindu dkat org yg x spatotnyer boley kerr??
contoh la kan.... pakwe org.. saje tnye.... bkan aku k....lalalalalalalalalala...... =))

THE ZUL said...

@mir - aku rindu gop lolol

@fazreen - rindu tu x salah sebab tu just mainan perasaan semata2 jer...tp jgnla buat tindakan susulan mcm bg hadiah ker,call dia ckp rindu ker lololol

whitelover said...

"mungkin bau-bauan perfume yg si dia guna" ---> nais part..
"nak call dia tapi segan! segan segan sampai xder kesudahannya" ---> double nais part nim..
:)

THE ZUL said...

thanks! bg botol bulgari la kalu gitu :)

alexa yussida said...

terus ym or call ckp 'sy rindu awk'...:p

whitelover said...

sudden bulgari ehehe :P
sy rindu awk

THE ZUL said...

alexa - nice move alexa! hehe

azwa - rindu awop juger :)

whitelover said...

salah name tu..whitelover lah

THE ZUL said...

oppss..sorry saya rindu ker awek saya sampai tersasul tulis nama dia sampai kt sini..
okai sorry whitelover :)

iFFa said...

camne plak kalu rasa rindu, tp bile dpt msg dari dia tetibe rasa malas nk layan?

THE ZUL said...

iffa - tanya diri sendiri kenapa rasa malas nak layan..apekah sayang makin hilang? :P

whitelover said...

saye "HI" pade awek anda OK..berkenalan seminit

THE ZUL said...

okai, dia kata nice to know yu :)

whitelover said...

can i be ur bride ---> skil galop

THE ZUL said...

azwa bg greenlight..so saya ckp boleh! ker whitelvoer!

aku.kau.kamo said...

haku kalau rindu paling tragis pown aku akan tdo. smbil bkk gmbr 'dier' kat lappy. n hala kat aku. smbil pejam mata jeling2 gmbr dier. haha. klu ader projektor lg bgus. sng nak tgk. besau sikit. tu akulah. *gila pjg komen*

saff'sWords said...

AHHA, tanda tanda tuh semua aku alami XDD

THE ZUL said...

diyana - aku betul2 impress ko punya experience! so sweet! :D

saff - ahaa :) that's normal for those who fallen in luv~ :)

zuhanismohamed said...

comel entry ni..dan best..hehe

aku.kau.kamo said...

haha. yg ptg lah. ssh nak tahan rindu. aku jarang je ckp aku rindu sbb aku rasa mcm perasaan itu akan membebankan. well guys. aku paham. remeh temeh its not penting pon.. thihihi *sempat kutuk kaum kau!* >_<

THE ZUL said...

bagi aku, isu rindu merindu bukan isu remeh temeh pun :P :P

aku.kau.kamo said...

haha.. -ve thinker mcm aku. slalu pk -ve things. hei. cube kau buat entri pasal -ve thinker plk mcm aku. everythng happen aku akan fikir secara -ve. try lah. msti dpt sambutan. rata2 rmai jgk org especially 'in love' person. akan ada perasaan ini.. ^_^ *just give some suggestion* ^_^

THE ZUL said...

bagus cadangan tu..
errr salu fikir psl -ve dlm relationship ker?
aper yg selalu -ve things tu cik diyana kamsini? :D

nanti aku buat kajian dlu :P

aku.kau.kamo said...

bagi aku the whole things la en.zul. :b relationship. yah! cth selain pd cinta. ant kwn2 jugak kan. mcm lah xpenah rasa wth kwn aku buat mcm ni kat ak. xptg ke aku dlm hidup beliau. blablabla.. mcm tu lah. haha. ^_^

THE ZUL said...

oh cm tu, kira masalah persepsi la ni :)