13 November 2010

Kenapa aku mahukan Alienware laptop.

|| Alienware M15X ||


Alienware Laptop.

Sebagai seorang Gamer, memang aku nak sangat Alienware Laptop ni sebab my current Asus laptop x dapat menampung game masa skrg. Sebab dulu aku main game dlm laptop aku, bleh plak lupa letak cooling pad bawah dia siap x tutup laptop sampai seminggu plak tu . Normal laptop cepat panas kalau main game spec kurang power, kadang2 slack dekat cpu atau gpu. So saper2 yg suka main game, pandai-pandai lar pilih laptop spec dengan betul yer.

So Alienware ni, satu-satunya jer laptop yg dedicated utk gaming! so memang berbaloi utk kaki gamer yang bercita-cita nak try jadi mobility gamer ! kalaulah dapat satu memang ceria lah aku hari-hari kat dalam bilik aku ni dengan bermain laptop sambil tersengih setiap 43 saat :D



Kelebihan Alienware Laptop dari Laptop biasa :

Advantages
  • Top Notch Specification.
  • Dedicated for gaming.
  • Extra cooler pad not needed.
  • Good airflow.
  • Fancy design.
Disadvantages
  • Expensives :P
  • Heavy than normal laptop.... average weight around 6-7 KG.






Alienware M15X spec highlight :
INTEL CORE I5-520M (2.4GHZ)
4GB (2X2GB) 1333MHZ DDR3 SDRAM1GB DDR3 ATI MOBILITY RADEON HD573015.6' FULL HD 1080P WLED (1920X1080) DISPLAY WITH TRUELIFE

- Specification tu kira dalam kategori mid-range jugak lar..... boleh lar layan game dalam setting medium with 60 fps nak main high boleh, tapi FPS tu x constant lar. Spec tu memang boleh survive dalam pasaran game skarang lar.

FPS = Frame per second.


- Saper-saper yang baik hati atau terlebih kaya boleh lar tolong hadiahkan aku Alienware Laptop ni. Memang aku nak sangat-sangat-sangat laptop Alienware ni!
aku ni xlar demand sangat, dapat yg model Alienware M15X series pun jadi lar. Harga dalam range RM4000++ jer, jer???!!!

.
.
.
.
.
.

13 comments:

shindosai said...

ko beli aku serang bilik ko.
amacam? ader brani?

THE ZUL said...

ader berani...
jom menabung RM4.50 sehari!

shindosai said...

so many friend

PUT said...

4.50 1 hri.....dop mkn mno lah gtu gak..

THE ZUL said...

dude mari la menabung bersama2....
i need a smooth rig!

-ROCKprincess- said...

waah...
keje arr beb...
hehe...

THE ZUL said...

tu lar...
kerja lambat lg..
menabung kot

rashid said...

Memang cool lah laptop tuh..tapi kalau ilang dek kerana kena curi, sedih..

rYaN said...

Giler la zul, aku pun teringin jgk nk bli alienware nie.. Tp cma tue je masalahnye, berat~

MrAbey89 said...

Sem depan niage sandwich arr camni.. aku nak gak.. Salah satu matlamat hidup aku(get the latest technology)

THE ZUL said...

@rashid - wow kena curi ker? maklumlar barang panas :(
@ryan - aku da lama teringin...berat tu biasa lar heheh..hardware power kot.
@duis - beres jer sandwich....jom start meniaga sambil menabung!

SyedGraphiX said...

wahhh.. men game ape ehh?

THE ZUL said...

sumer game yg ader kt market skrg.
tp sumer hunger performance.
laptop cikai biasa semput.