11 November 2010

Exam yang mengerikan sanubari.


memang x sedap duduk, memang x sedap berdiri sbb duk tunggu kertas 'death pair' ni.
aku panggil death pair sebab dalam 1 hari ader 2 paper maut yg memerlukan pembacaan dan pemahaman tahap paling teragung iaitu subjek data struct n OS!

dah lar aku x sihat sejak 2-3 hari ni, kena plak batuk2+sakit tekak+demam = death pair gop tu. eh triple!
time balik first exam, kena plak hujan time tgh kayuh motor. Memang malang, bangun2 dah bersin dan selsema tanpa disedari jiran sebelah.

secara overallnya test kali ini ada yg Ok.

yang OK, subjek S.E = Software Engineering walaupun dlm kelas aku x pernah concentrate tp final kali ini banyak kuar soalan-soalan yang melukis diagram2 bleh lar score sebab aku faham skit2 dia punya konsep diagram like use-case,sequence,activity,class n such.

O.S -Operating System ni kira ok gak walopon masa test 2 ari tu aku x pernah study, tu pasal dapat o.5/30 lololol. Lepas study baru tau SENANG rupanya buat benda2 haram jadah tu sumer. Cis! typical me lol, baru nak menyesal.

big credit to : iqbal (tlg jgn jumpe aku pastu ko kata gilaa arr nama aku ko tulis dalam blog ni) Dia yg berpenat lelah duk ajo aku yg x faham2 ni hahaha, dalam masa 44 minit 45 saat jer aku dah faham skit konsep buat safe-state,best fit,pagefault dan buddy system tu sumer. x susah mane sebenarnya, cuma aku ni jer malas kot. Ironinya, time exam plak byk keluar benda2 alah tu, kira worth la study malam tu. Memang jackpot!

3 Papers dah selesai lagi 2 papers. Next paper lagi 8 hari lagi! oh my, panjangnya gap tu nak buat aper la cuti lama2 tu? menganyam ketupat depan laptop lagi lar jawapnya. Xpun gi spray mesin basuh kt blok aku ni.

8 comments:

shindosai said...

cepatnyer ko kuar xam..
ko tinggalkan kitorang mati ..
arghhh

THE ZUL said...

DUDE....struct aku failed aku rasa....mmg aku hentam ajer .

PUT said...

GILER!! GILER!! GILER!!

THE ZUL said...

GILER (nada duis)

nadia said...

suka gamabr...
smart ar edit :)

THE ZUL said...

Thanks nadia :))

Mohd Azmi said...

sampai ke tahap tu awak belajar...padahal multimedia je....saya orang network pun tak macam tu......belajar basic2 macam tu je...dengki jugak....

THE ZUL said...

lol mu tau dop sem 1,2,3 sumer coding. xdop lasum multimedia.