28 August 2010

Seize the day in Ramadhan....

Seraya aku menulis entry ni dalam keadaan aku tgh bercuti.
sudah 18 hari kita berpuasa di bulan ramadhan ini dan sudah 18 kali
kita menikmakti lauk-pauk yg berbeza ketika bersahur dan berbuka.

ader yg termakan makanan basi di bazar ramadhan. Itu sudah menjadi kebiasaan di bulan puasa. Sesetengah peniaga lebih mementingkan untung daripada kualiti makanan tu sendri. Aku pun dh terkena, first day lagi tu.

seperti biasa ketika menyambut perayaan, kunjung-mengunjungi menjadi adat resam budaya kita. So aku tak terkecuali utk balik dan meneruskan tradisi itu. Menurut jadual, aku balik naik bas transnasional (sambil mengangkat kening). kepada yg pulang ke kampung, berhati-hatilah di jalan raya..ingatlah keluarga tersayang.

4 comments:

whitelover said...

marilah pulang ke kampung beramai ramai

THE ZUL said...

"beramai-ramai" tp dlm bas kita duk sebelah-menyebelah jer :D :evil smile:

whitelover said...

eyy? ---> sambil wt muka dop heran :P

THE ZUL said...

tau lar..dia dh "kebal" :D