04 September 2009

the chronicles of UPM.......


pejam celik dah nak abis satu sem di UPM.
memang masa cepat berlalu meninggalkan kita.
so start dari sekarang marilah kita menghargai masa.

memang sukar si bayangkan oleh mata kasar bahawa aku berjaya mengeluarkan
diri dari Terengganu dan menyambung pelajaran di Selangor.

berbalik kepada cerita di UPM..ni antara objektif yg aku berjaya setelkan/belum setelkan di sini

- Kad Matrik official - checked
- Setel PTPTN - checked
- Bawak Laptop - checked
- langgan Broadband uncheck
- bawak transport sendiri uncheck

memang kualiti udara di sini berbeza dgn Terengganu, aku pun tak tahu kenapa.
mungkin disebabkan kat sini merupakan Universiti Penyelidikan. So banyak udara2 yang corrupt terbebas di sini.

cuaca kat sini agak random skit boleh dikatakan mendung dan panas kering.
panas sini memang lain, panas kering ni mmg bahaya utk kulit sebab kesan dari pemanasannya memang cepat menunjukkan kesan kekeringan pada kulit. So aktiviti banyak berkisarkan di kolej saje.

kadang2 pengalaman di tempat orang banyak memotivasikan aku tentang hidup, memang banyak dapat dapat belajar kat sini iaitu dari segi sosial-budaya dan sistem LRT yang menarik. So kecampakkan aku di sini memberikan 1001 erti walaupun terdapat keperitan sebesar micro-organisma.


17/9 balik raya, yahuuuuuuuuuuuuuuu!

12 comments:

whitelover said...

"wow~" tu je hop kluor dari mulut,,haha

THE ZUL said...

penge'WOW'an berlaku di bulan ramadhan

-ROCKprincess- said...

study study....
final exam dah nak dekat...
takot...
huhuhu....

p/s: yup...amek sk-software engin...dak kolej sendiri pown xkan xkenal kowt....

THE ZUL said...

HAHAHHAAA......KPZ rupanya

maklumlar perempuan kat sini mmg ramai giler.....pelajar lelaki leh bilang dgn hidung je

-ROCKprincess- said...

well...
para lelaki semakin pupus....
huhuhu.....

THE ZUL said...

Yeah..mmg pun..aku gi foodcourt 85% terdiri dari girl

iFFa said...

sokmo naik lrt g mane?..

THE ZUL said...

biasa ke Putra and lowyat hehehe

Redbloodsnow said...

mmg cpt kan mase berlalu. nnti pejam celik pejam..dah graduation ler plak zul karang..hehehe

:P

THE ZUL said...

ha'a....start dari skrg marilah kita menghargai masa....

jangan lupa menghargai orang yang tersayang =)

Mohd Azmi said...

stesen LRT mana yang dekat dengan UPM zul...nak gi gak UPM nanti minggu ke 14 UniKL ni?

nak tau turun kat LRT mana...nak gak lawat zul,halif semua.

THE ZUL said...

@jimmy =( ader masa...kita ketemu