24 April 2011

TZ Tutorial #3 : Bagaimana nak cemerlang pada Study week.



Sebagai seorang mahasiswa yang tak berapa mahasiswa, study week bagi aku adalah minggu terpenting untuk revising subject. Bagi aku study week ialah study weak.

Ni adalah tips-tips yang aku nak kongsikan bagaimana nak memanfaatkan study week yang bersifat senggama minda.


:: 10 tips for ultimate survival for study week ::

1. Tengok tarikh sambil berkata " Oh study week, so 7 hari ni aku kena start study dah, adoi malasnya... microsoft powerpoint aku tak install lagi."

2. Tengok tarikh lagi sambil berkata "semalam aku xder mood nak study, so ader 6 hari lagi"

3. Tengok tarikh lagi sambil update status dalam facebook " lagi 5 hari lagi nak exammm, aku tak study aper-aper lagi nim"

4. Dalam masa 4 hari, tanya member pasal jadual exam.

5. 3 hari sebelum exam, tanya member tajuk aper yang keluarrrr time exam.

6. 2 hari sebelum exam, suruh member ajar balik dari bab 4 sampai bab 11.

7. Sehari sebelum exam, baca balik dan faham balik apa yang member ajar semalam.

8. 4 jam sebelum exam, ambush kat bilik member kasitau dia, kita dah lupa formula dan fakta yang diajar semalam.

9. 2 jam sebelum exam, anda berada dalam keadaan blur dan mamai-mamai di bilik anda.

10. 1 jam sebelum exam, sila ulangi langkah 6.

6 comments:

whitelover said...

ok..kite amalkan amalan no 12

THE ZUL said...

amalkan no.32 :)

citah bukan mazid said...

okay, tips ko bg siyesly sama dengan en skeleten bg, yg num6. ahahaha..

boleh guna punya tips ni !

THE ZUL said...

boleh guna, masuk soalan exam hari selasa ni. serius aku bgtau

iFFa said...

waa memang ultimate survival betul tips ni... btw zul, sblum anda bg tips ni kat org lain apa kata anda praktik kan dulu, so baru la tau berkesan ke tak =p

THE ZUL said...

dah praktik tapi sangkut part kalkulus jer hawhahawhaha