08 January 2011

Cemburu seorang lelaki.



Perasaan cemburu merupakan hint yang paling jelas bahawa anda sedang disayangi sepenuh hati oleh pasangan anda.
Mencemburui bukan bereerti marah, namun ia adalah mesej yang halus kepada si dia supaya sentiasa berwaspada dengan gangguan-gangguan secara halus diluar sana.

Cemburu bagi aku ader 2 jenis. Kalau korang ader 47 jenis tu ikut suka korang la.
  • Cemburu untuk kebaikan
  • Cemburu kemudaratan


Cemburu untuk kebaikan

Jika tiada sifat cemburu dalam perhubungan anda, aku dengan secara dukacitanya mengklasifikasikan your relationshiop is failed. Mana taknya, si BF tidak kisah ape yang dibuat oleh GFnya, sampai tak kisah GF dia keluar dengan lelaki lain, bermesra dengan lelaki lain sehingga mencapai tahap animasi rumah tangga dan berwebcam dengan lelaki lain sana sini dengan sesuka hati.


Sampai si GF pun berkata kepada diri sendiri "dia tak kisah ker ape aku buat itu ini atau dia dah completely ignore aku ni." "Ader BF sama mcm takder jer, aper yang aku buat di tak ambik tahu pun what a jerk!"

Selagi tuhan bagi nikmat aku untuk bercakap, aku akan terus bersuara, aku akan terus menegur dan terus mengkritik.
Biar sepahit panadol soluble sekali pun teguran aku, tapi itu adalah solusi yang paling terbaik daripada sunyi sepi mendiamkan diri.

Pastu time ader konflik, mula la dibuka hikayat-hikayat lama kisah buruk GF dia. Lalu dicurahkan bertalu-talu kat muka GF dia. Bila terlalu banyak memendam rasa maka serebrumnya gagal menghasilkan situasi yang rasional lalu menghasilkan output yang kurang enak didengar oleh gegendang telinga iaitu.....

" Kita putus la kalau asyik camni" "Kita Clash! sebab masing-masing macam dah takde komitmen dah kan".


Bukan untuk dilabel sebagai mengongkong, tetapi pepatah zimbabwe utara ade menegaskan bahawa "lolere yui jeleshotakkau gilerr jirankosembelit uiret" yang bermaksud lebih baik menghindari daripada ia sampai ke fasa lain yang lebih teruk.


"Better Safe Than Sorry"


Cemburu kemudaratan

Ini yang paling teruk, ini yang aku bagi middle finger straight to the face diorang.
Sorry to say, cemburu tahap ini lebih popular dikategorikan sebagai Cemburu buta yang tah apa-apa. Itu tak boleh ini tak boleh semua benda tak boleh. Nak kentut pun kena miss call dulu.

Setiap pergerakan awek anda mestilah dismskan koordinatnya serta gerakan angin sebab takut-takut awek anda curang. Tu menunjukkan anda tidak konfiden dengan awek anda. Bila tiada konfiden macam-macam tanggapan ganjil dan aneh dipersoalkan.

Nak bercakap dengan drebar bas pun kena soal di BF.

BF : Abang nampak ayang sembang dengan drebar bas tadi.
GF : Ya bang, ayang cuma nak tanya jer. Bas ini berhenti ker tak kat fakulti perkuburan, tu jer.
BF : Dah takder lelaki lain ker nak tanya. Tanya la abang ker. sebab abang kan ex-student diploma dalam bidang pengangkutan!.

Agak kelakar bagi lelaki yang mengongkong aweknya 24 jam.
dan agak kelakar bagi awek yang boleh tahan dengan perangai lelaki 24 jam macam tu.

p/s : I'm not a perfect guy . Never. But i will try my best, and my best is just for you.

16 comments:

aZIEra itu aKu.... said...

agak tertekan jika mendapat bf yg mengongkong 24 jam........hu3

THE ZUL said...

bukan agak dah... tapi memang tertekan. :)

whitelover said...

ok..mari kite kongkong die

THE ZUL said...

nescaya pembalasan di dalam bas kelak.

whitelover said...

dop baik wt gitu ke awek..sian ke awek awop..tibe2 awek guling2 dlm bus plop

TSYA'Z (~_^) said...

hahaha...i love this entry lorh...

tapi, mcm kena batang idung sy je..BF buat x peduli, so, sy pon buat x peduli jugak...this relationship sptutnye dah lama end tapi still nak jugak tgk smpi bila lgi...haha...

THE ZUL said...

whitelover - biar la ke dia, dia tu lasak skit. saya suka buat onar ker dia.

THE ZUL said...

tsya - parah kalu camtu, masing2 xder komitmen, terbengkalai mcm projek x siap hahaha

iFFa said...

huhu ak pernah kena situasi cemburu kemudaratan tu.. sgt tension sbb kawan je pun ngan budak tu.. tak pernah declare ape2, tak pernah ada special relationship etc tp dia tanya itu ini macam ak ni dah jadi wife dia plak. macam banduan pun ada rasanya..haha mmg stress giler. tu time kat matrik. nasib baik stahun je blaja situ.. kalau tak boleh mati kestressan

THE ZUL said...

wawaaw iffa dah ader affair ke sblm ni. :P
dasat tu tanya itu ini...x berterus terang ker cakap "naper yu sibuk2 plak pasal i ni yer "

whitelover said...

tahan lasak ko kate kt die..huh! parah cmtuh babe..bleh meroyan a cmtuh

THE ZUL said...

weh awek KL, duk diam2 bleh kan report kat BF ko kan :D :D

Anonymous said...

Tp ak kwn beb..7 taon kapel..bf dia bpk perangai cam komunis..kaki pukul..pantg silp sikit..mcm2 nsiht dah bg..tp x jln..camane ye nk buat ni dr.zul..pelempang pn ak da try bg..tp begik still tahap olimpik..adoii..

THE ZUL said...

kalau hubungan bagi kemudaratan better tinggalkan saje bgtau dia. kumbang bukan seekor :P. mohon bf dia masuk gusti atau UFC

dz zain said...

nice sharing bro...tp perempuan yang control pon ada...hahahaha...bula tahan rimas tue...

THE ZUL said...

tu biasa la, perempuan mane yg x pernah cemburu :D