24 December 2009

Spesis-spesis manusia yang patut dikenali di Universiti EP-1























baca article ni dengan nada serius

Sebut saje pasal Universiti mesti dalam kepala terbayang2 perlbagai jenis ragam manusia kan??

ok ari ni aku nak huraikan pecahan-pecahan spesis manusia yang patut anda kenali di Universiti:


MAT GAMING

Mat Gaming
ialah spesis paling banyak di universiti2 di Malaysia dan spesis ini akan sentiasa menular. Abis je kelas dengan pantas dia akan membuka game counter-strike untuk buat kali-1000 dan tiap2 hari roommatenya akan dihidangkan dengan perlbagai jenis dentuman bom-bom dan tembakan-tembakan senapang dari audio komputernya.

kalau dia gaming pakai headphone ok lagi, ader kes teruk dia guna speakernya dan anda sebagai roommate terpaksa mendengar letupan-letupan bom dan tembakan-tembakan senapang yang menggambarkan seolah-olah anda sedang berada di zaman jepun atau perang dunia kedua.

dan spesis ni amat popular dan dijadikan idola di kalangan pengGamer. Antara dialog biasa kedengaran di food court :
  • "Gila din ari tu..bunuh aku pakai pisau jer...tensen aku"
  • "mangkuk ni lar scores plg tggi..death 0 jer...gila main cheatcode"

MAT GAMING MULTIPLAYERni sama jer dengan kes di atas tapi kali ni unik skit kerana spesis ni akan mengajak rakan-rakannya ke bilik dan bermain game dan terdengar jeritan2 syahdu seperti "woi dia kat atas tembak2.....yang ko tembak aku aper sal".
"dlm terowong woi..yang ko panjat kat atap tu aper kessssss sialll laa".
satu lagi jenis hantu game bolaaa, haaa rasakan(ya aku mmg dlm golongan ni jugak)
siang malam pagi petang korang akan nampak dua objek jasad manusia duduk atas kerusi sambil memegang dua joystick dan khusyuk mengadap skrin dan jeritan2 akan kedengaran jika peluang di depan gol gagal dijaringkannn.

antara jeritan2 yg biasa di dengari ialah :

  • "Sial la referee....penaltiii tuuuuuuu"
  • "Aduhhh.......tertekan kuat lakkkkkkk...kuat giler bola"
  • "bodo lar depan gol xleh score lagi......"
hakikatnya yang tukang kawal tu saper??


MAT MOVIE/ANIME

ni antara terpopular jugak di Universiti memang kalau korang lalu jer depan bilik dia pasti kedengaran bunyi2 intro opening movie diorang pasang dan bila korang dengar je, korang leh agak aper movie diorang pasang.

dan awas jangan korang heran plak tengok diorang tersengih2 di depan pc.

spesies ni tak menyusahkan orang.

tapi diorang ni hebat kerna berjaya menarik trafik manusia ke bilik korangjika movie ditontonnya itu adalah sedap. Secara tidak langsung bilik anda akan menjadi mini-cinema utk beberapa jam.




ambik masa beberapa saat...
anda dari spesis mana?


to be continue...

13 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.semua psal mat
.pasal minah x de ke? ;p

THE ZUL said...

ekekke..
ep-2 coming soon
dlm proses pengumpulan data =D

Legasi Piston Pecah said...

pergh...btol2 kene nih....
cume aku kt poli jek...ada gaks mat2 tadi...aku kategori ke-3 dan makin pupus sebab pengaruh dah kureenng.

paeh said...

aku semua di atas ada. tapi xde hardcore sgt. sbb aku jnis jrg dlm bilik. stdy kt library aje. hahaha

iFFa said...

haha dua2 layan.. sambil main game (kat fesbuk je), sambil klik, mata tu sambil pandang anime kat video player yg dah di minimizekan ikut kesesuaian... kiranya dua2 jalan on a time :D

Anonymous said...

luahan perasaan gamer... hahaha.... mat downloader? mat responder? mat oldskool gamer? mat gitar? mat bahagia? mat beskal? mat tepon? mat kamera? mat geli @ gelimat? byk agi tu.. tulis ar... aku tunggu episode 2.... by 33th

THE ZUL said...

THANKS FOR FEEDBACK =)

more and more to come

vivid calyx said...

tak sabar nak tunggu smbgn nye zul.
cpt skit...
ko buat kajian subj pe ni?

THE ZUL said...

ni kajian hubungan etnik XD

LeLy shuhada shaari said...

hahahaha..stuju gile !!!
bile kelas abeh,,aku tanye bf ngah wat ape,
he will said..
*maen game by*...
nada yg sgt malas.sbb?
ngah fokus2!
tapi bile da game over..pergh..die kate..
*by punye pasal la ni ! ggu !
beng2 !

THE ZUL said...

rata2 lelaki sumer main games.
termasuk juger aku hahah.

Hazim Yusof said...

bro, aku nak mintak permission nak buat entry pasal gelagat budak Uni eah.

THE ZUL said...

no problem :)