18 February 2011

Shooting PSA Video with PHP Production.

First time dapat esaimen yang suruh buat pasal PSA Video.
PSA = Public Service Announcement.

Agak kelam kabut sebab ini first time kitaorang buat shooting.
nak setting kamera memang kelam kabut. Time bawak peralatan shooting memang nampak
cool giler, pastu orang tengok semacam jer. Mesti dia ingat orang TV nak buat pergambaran padahal sumer tengah blur- blur tahap semi pening. Biasalah first timer katakan.





Credit pada para pelakon dan crew-crew Puteh Hitam Production sebab tabah,gigih,amanah,tawakal serta berjiwa zombie. Bukan senang nak jadi director sebenarnya. Kena pandai control keadaan pastu kena communicate dengan krew,pelakon serta cameraman sumer.




Thanks sebab beri kepercayaan kepada aku untuk jadi director yang tak berlesen ni ha ha ha ha. Ingat senang ker nak buat benda-benda ni. Seriously practical is better than theory lol. Lepas buat baru terasa camne rasanya dan tiba-tiba ooooh begini rasanya.




Memang agak letih buat benda ni, tapi aku sangat meminatinya so letih bukan halangan untuk terus mara hingga ke pejabat MARA.

Next Projek Dokumentari and Filem Pendek.

Enjoy the final production :)

9 comments:

whitelover said...

alien kecik wujud di situ!

THE ZUL said...

kecik slow mcm sipott~

ibai merepek said...

best2..jeles aku ngan korang...
:)

whitelover said...

ok saye slow

THE ZUL said...

bal - mmg best diud
ams - haha sloww!

iFFa said...

waa encik director..taknak ajak sy join skali ke, cam best je hehe

THE ZUL said...

haha bley jer..ayuh meh kat upm :D
biasa2 jer video tu

Nulia said...

wah ..besnyer jadi pengarah ..hahaha..

jelez..jelez..jelez..

^_^''

THE ZUL said...

haha biasa2 jer... tp sedikit letih :D