09 March 2011

Festival Filem Pelajar , Next Projek and Heliza Helmi

Tengah-tengah sibuk basuh kereta dekan aku, tiba-tiba teringat... aku ader blog rupanya.
hahaha dah berkurung lamanya aku dop update blog aku ni.
Life sebagai student broadcasting agak sibuk,hectic dan letih tapi aku dop kisah pun sebab aku suka benda-benda ni, biar letih asal seronok.

Baru-baru ni team Broadcasting UPM yang terdiri daripada junior and senior ader join Festival Filem Video Pelajar Malaysia ke-8 di UUM selama 4 hari.

Banyak benda belajar kat situ, kitaorang ader join forum-forum dan bengkel tu semua siap dapat sijil skali.

Memang tak disangka langsung UPM berjaya menggondol (betul ke aku eja ni?) 2 awards iaitu Anugerah Khas Juri dan PSA Video Terbaik. Tapi tahun ni UPM tak hantar banyak sangat penyertaan.

Tahun depan InshaAllah UPM akan hantar penyertaan untuk semua kategori.



NEXT PROJEK

Lepas esaimen PSA Video. Kitaorang akan buat Dokumentari tapi belum start shoot lagi.
Lepas Dokumentari, kitaorang akan buat Filem Pendek yang akan disponsor sepenuhnya oleh FINAS. Shooting akan dibuat time cuti semester.

Then, our film maybe akan dihantar untuk next-next event yang akan datang.


HELIZA HELMI

Tiba-tiba ader topik Heliza kan? hahahaa agak ganjil sekali. Sebenarnya Heliza tadi pergi kat Putra FM iaitu radio UPM. So, aku ambik peluang as a broadcast student join skali diorang kat radio. Memang menarek! kebetulan penerbit rancangan tu member aku iaitu Shark yang tampan dan patriotik. So aku join sekaki lar keh keh keh.

Sempat juga bergambar dan borak-borak dengan Heliza sebab kebiasaannya aku biasa duk skodem dia jer dalam facebook dia. hahaha nakal dan berilmiah kan aku.

Time jumper live ni agak pelik skit, tapi aku buat muka ketat ala-ala pegawai JPJ yang jaga roadblock time Hari Raya Thaipusam.


10 comments:

zareight said...

pergh! ngn heliza tuhhh~

THE ZUL said...

hhahaha tergugat iman gua.

whitelover said...

helijajajajaja yg comei :)

THE ZUL said...

yai yai yai..zulqarnain!

Amiruddin said...

zul...mu dop ajak aku ek...huhuhu

THE ZUL said...

kebetulan petang tu, shark kabo heliza datang. haha

Nulia said...

wah , sakan Zul ni yer....dahle jumpa Heliza tak gtau ...saya ni byk soklan nak tnya dia ..huhuhu...xpatut2..
lawak jep ...hehe ^_^

THE ZUL said...

hahaha fan heliza ker ekeke.
tiba2 muka Nulia mcm heliza plak haha

iFFa said...

masa jupe ye ckp ganung ke atau speaking kl gop?..hahah

THE ZUL said...

hahah cakap KL versi ganu pendalaman jer....