15 November 2010

Best Portable AntiVirus - SmadAV

Hari ini aku memang betul-betul free.
sebabnya, aku punya gap exam terlalulah panjang dan dukacitanya, aku tak leh balik beraya haji kat rumah, sedihnya!.

So, aku nak ambik this opportunity ni untuk review satu Portable AV yang dipanggil SmadAV. Buatan indonesia, jangan prejudis ya pak.

aku tak tau naper dipanggil Smad, maybe tukang buat AV ni nama samad kot, ataupun Smad stand for Smart.


SmadAV The Interface


SmadAV ni memang ringan, efficient, kacak, effective dan sangat kecik saiznya.
Boleh membuang virus-virus dan malware-malware yang terbaru.

AV ni jugak mampu membuang Virus yang paling annoying iaitu Virus shortcut yang datang daripada pendrive.
yang mane, bila dicucuknya Pendrive ke PC kita, semua fail di dalam Pendrive akan terus bertukar menjadi icon Shortcut.

Aku sekarang ni pakai AV ni gak, sebab senang nak handle, satu lagi jimat skit memory resources(CPU n RAM) PC aku sebab AV ni sangat-sangat ringan.

AV ni = freeware, version yang terbaru SmadAV 2010 8.3

FREE VERSION  : DOWNLOAD!

kalu nk yang Pro version, boleh tinggalkan komen kt bawah ni. Aku tunjukkan step-step dia.

.
.
.
.
.
.

14 comments:

Amyna said...

Nice sharing pren.. Thanks yeahhh!!

THE ZUL said...

sama2.... sbrg kemusykilann bleh tya kat sini ya
:)

-ROCKprincess- said...

nice review...
skang nie org pakai microsoft security essentials..
alhamdulillah takat nie ok jerk...
thks for sharing...
full version pown bleh download as freeware ker???

AkuHanyaPenulis said...

nak cuba jugaklah!tenz tau(^^)

THE ZUL said...

Lyla - thanks... full version kena pakai key dia tapi full version laju skit scan, tp aku tgk cam xder beza jer :P

AHP - worth trying bro! :)

Anonymous 33 said...

haha.. mung org kedua perkenalkan AV ni.. org pertama menangis time dia promote aku AV ni.. sbb takde tenet nk pakai AV biase... AV ni sesuai tuk org yg tak suke men tenet kot..

THE ZUL said...

"AV ni sesuai tuk org yg tak suke men tenet kot"

bakpe plop.....

rYaN said...

Zul bley caye ke AV nie...??
Mu dh try benda nie...??

ejad said...

aku nok hof fulll version.. wak tutorial ke ak ser

THE ZUL said...

ryan - aku dh try ryan, aku tgh pakai skrg.

ejad - ok tgk step bwh ni.
bukan yg full tapi dia jadi Pro version.

Panduan Install Key Smadav 8.3 to Pro version.
1.Aktifkan Smadav 8.3 anda
2.Pada Smadav 8.3 klik menu SETTING
Pada Register Smadav Pro masukkan seperti dibawah ini:

Nama: anti-pembajakan
Key: (key dikosongkan jangan di isi)
Lalu klik Register


Setelah itu baru anda masukkan salah satu dari 3 nama dan key dibawah ini:
Berikut Key nya:
1. Type Personal
Nama: www.marcell.tk
Key: 083800846040

2. Type: Warnet
Nama: http://marcellinoagatha.blogspot.com
Key: 775877810985

3. Type: Perusahaan
Nama: www.marcellinoagatha.blogspot.com
Key: 991999604080

SyedGraphiX said...

thx sharing zul!..kna try dulu nihh :D , skang pun gune Avast Free je =.=

THE ZUL said...

ni portable AV jer. tapi aku pakai av gak sbb ringan :D

geekz36 said...

virus shortcut memang annoying. kena try ni

THE ZUL said...

yup, smadAV leh remove virus shortcut tu.