19 July 2009

Aku terKONVO di UDM
























































Setelah hampir 3 minggu lebih di UPM.
aku terpanggil untuk menghadirkan diri ke istiadat konvekesyen di UDM.

Dengan keadaan separa sedar,aku membalikkan diri dgn menaiki bas ke Terengganu dgn kadar bayaran RM43. Perjalanan agak mendukacitakan kerana Bas Tersebut Bas Kesatuan gagal memenuhi keselesaan penumpang. Aku dpt seat plg belakang, dah lar seat corrupt terasa seperti menaiki kuda plak

Dgn perasaan marah dan kecewa, aku menurunkan kerusi tersebut pada tahap kritikal lalu mencabutkan kaca mataku dan tidur dalam keadaan kesejukan!! Saper2 yg naik bas tgh malam, jgn lupa pakai baju tebal2.

Setelah puas meniduri dlm bas, kedengaran suara yg mengatakan "Sampai batu burok dh ni!" kata faiz dgn nada bersahaja.

di pendekkan cerita.

aku telah selamat konvo pada 16 julai pukul 9.30 pagi.
dan aku mintak maaf sebab aku terpaksa balik awal kerana atas sebab2 teknikal.

konvo kali ni aku rasa, aku agak kelam kabut kerana lepas saje aku ambik skroll.
Aku hilang arah tuju, aku igtkan setiap fakulti kumpul kat khemah masing2 bersama keluarga.

Dgn keadaan keletihan, aku berlari-lari anak menuju ke kereta dan menghantar jubah konvo ke tempat kejadian, lalu aku membalikkan diri serentak dgn itu Sharkreen menelefonku.

mungkin anda tertanya2 apa yg diperkatakan oleh Sharkreen pada perbualan dgn aku.
Dapatkan sambungan episod blog ni di 7evelen berdekatan.

Kepada rakan2 yg dah konvo, sekalung tahniah kepada anda yg berhempas dan memulas belajar selama 3 tahun di UDM

9 comments:

freakinshark said...

kongratulasi diatas kekonvoaan anda tersebut...
aku merasa sangat tertumpang kebahagiaan...

err...apakah yang terjadi pada perbualan telepon tu?aku gagal mendapatkan sambungan di 7E kerana kedai tersebut baru dirompak...

APAKAH??!!!

cik intanurulfateha said...

.tahniah :)

TSYA'Z (~_^) said...

congratulations...

coming soon sy plak....hehehe

iFFa said...

aiyoo suspennya post ko kali ni..ape sambungan citer tu?..
p/s: ak suggest ko naik bas sani ekspress.. ak sokmo naik bas tu.. memang selesa la.. tp mungkin tambangnya agak mahal daro bas lain..

THE ZUL said...

thanks^^
good luck kpd yg bakal jadi graduasi...

bas sani mmg deras sokmo abis...kena beli awal ni hehehe....

psl episod tersebut..boleh diikuti selepas warta tamil

whitelover said...

weh..nok balik oyak r wehh..wawawa

THE ZUL said...

aku harap azwa supaya bersabar jika ketiadaan tiket...

sekian

Roslan Nazri said...

zul macam nak smack down nc je..hahhaha

THE ZUL said...

lololl smackdown terus