20 July 2010

Hikayat Zul di UPM...tahun kedua sudahh...























Memang ramai orang kata.
masa mmg cepat berlalu. Pejam celik dah tahun kedua di UPM.

ok bermulanya Sem 3.
Sem ni kira subjek boleh dikatakan x sesusah sem2 lepas.
InshaAllah, kalau boleh nk baiki balik CGPA aku yg merapu meraban ni.
i've to admit, aku mmg susah nak concentrate dlm kelass. Fikiran aku byk melayang2 dan menjurus kepada proses tidurrr.

sem ni sgt menarik sbb dah ader transport. Yeeeezzz, ahernya penantian menaiki bas berakhir dan still,still xder rumek. Hahah bilik VIP, sebenarnya ak x kisah sgt duk sorang sbb aku dah terbiasa survive sorang2. Malam2 ditemani bunyi "krek krek krek" iaitu bunyi kipas syiling yang berkelajuan tahap 4.

kehadiran motor RXZ, dihantui oleh beberapa insiden2 yg ngeri. Kegagalan SKYNET! menghantar motor dengan cemerlang aku amat dikesali oleh JKKK serdang. Lampu depan belok,tiub minyak bocor. WTFFF LOL, tangki keringg selamat member aku tlg temankan time tu, Halif namanya. Thanks byk2 liff, semasa sepanjang perjalanan balik utk menghantar ke UPM, 3 kali motor kojol tgh jalan.

tp kali ke-3 mmg bernasib baik sbb kebetulan motor mati betul2 sebelah lori dan kebetulan lori tuu ader simpanan minyakkk lebih. Mmg aku terhutang budi kat 2 india dan 1 cina ni. Thanks byk2 sbb sudi mencurahkan beberapa titisan minyak sejati ke dalam tangki motor aku.

Wa respek sama lu braders, walaupun bangsa lain2 tp lu olang manyak mulah hati mau tolom gua. Aku hulur duit xnak, aku pergi letak duit dlm kocek korang tepis. "xper xper....kita tolong jer...mau kawan2 aje" itula ayat2 diorang. Kepada pemilik lori tersebut thanks byk2 OKE!

7 comments:

Lovely-Lovely Girl said...

baiknya diorg..

tolong even bkn sebangsa :)

kimie said...

mr.Zul & 1 Malaysia...
(p/s: atas ape yg berlaku, ak harap ko byk2 bersabar...)

THE ZUL said...

@lovely - tu lar...kebetulan jumpe yg jenis generous cmtu :D

@kimi - "awak..lain kali...jgn post pakai skynet taw"

whitelover said...

wooho..meenarik nasib mat alif ade berat2 mtor main wt hal 3 kali :D

THE ZUL said...

kelemahan SKYNET...tiub minyak bocorrr....kering tangki demm...yg penting dh sihat skrg :D

whitelover said...

uihh...uspot laju jgk main blog2 nim~

THE ZUL said...

pagi2 laju gop...4mbps....bleh update dan tgk macam macam :D ;D