09 October 2010

Every moment spent with you......





"Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure..."


"I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing"


Permulaan entry yang agak jiwang kan?


Setiap kali bersama dengan orang yang tersayang, hargailah setiap detik bersamanya. Hargailah dia seadanya untuk anda isilah sedikit masa untuk bersamanya,

Walaupun sekejab, hanya untuk bertanya khabar sahaja tapi ia sudah cukup bermakna dan memberi impak yang mendalam kepada si dia.

Justeru, dia akan sentiasa gembira kerana sering dihargai,disayangi, dan dicintai selama 25 jam sehari lolool. uangkan sentimen2 ayat yang selalu mengatakan di benak fikiran iaitu "tetapi ku bimbang..... untuk menyatakan"

Jika anda mempunyai pasangan.

Sentiasalah gembirakan hatinya kerana sekali dia menerima cinta anda selamanya dia akan memberikan yang terbaik untuk anda. Cinta bukan hanya pada dasar nama tapi selamilah maksudnya di dalam jiwa kita. Cintailah dia dengan sesungguh hati.


JIKA menghadapi konflik, janganlah sesekali memendamkannya, kumpul2 masalah sampai berguni2. Terlalu banyak sangat makan hati boleh mengganggu fikiran kita.

Kalau boleh bersemukalah dengan si dia face to face terangkan 1 per satu dari A sampai Z, dari 1 sampai 10, dari alif sampai ya, dari utara sampai selatan,
dari banjaran himalaya ke banjaran crocker.


Ramai yang duk komplen "buat aper bercinta...buat sakit jiwa jer"...."buat aper bercinta...better single jer..x kusut sangat kepala".

Frankly, aku respect diorang punya decision. Maybe certain people love to stick with the single status. Maybe some of them said those, after they got dumped. Well that's could be nightmare to them.

Maybe they need some little times to recover back their heart which has been shatterly broken.

Secara hakikinya, cinta adalah benda terawal yang wujud dalam sejarah peradaban manusia. Turunnya Hawa untuk mencintai adam yang kesunyian di dunia ini. Mereka saling lengkap-melengkapi antara satu sama lain.

"LOVE can be suck..if you love the WRONG person"
"Sesuatu yang tak disangka....seringkali mendatangi kita.....itukah suratan dalam kehidupan?"

Let's take a look at bright side banyak yang korang dapat memperbaiki kelemahan diri anda setelah bergelumang seribu satu macam dengan WRONG person itu. Hopefully, your weakest link could be YOUR STRONGEST link.

Mungkin kat situ, korang dapat memperbaiki kelemahan diri dan mempertingkatkan confident level untuk fasa-fasa yang mendatang seterusnya dalam kehidupan yang mencabar ini.




14 comments:

iFFa said...

kalaula boleh tau dari awal smaada org tu adalah kite punye mr right or not, kan best.. takyah la kusut2 fikiran duk pikir lagi T.T

THE ZUL said...

tu psl aku lamaaaa menyingleee kan kan ;D tunggu the best thing datang..biar lama asalkan berbaloi

paradoks hati said...

kalo banyak makan hati mmg menyesakkan fikiran zul :)
bile nak makan nasi myk mu dengan azwa ni zul..hehe :)

Anonymous said...

What u give, u get back XD <3<3

THE ZUL said...

paradoks - betul tu...jgn simpan sgt masalah luahkan..makan hati tu bahaya..lama2 meletus....nasi minyak lambat lagi...burger ramly bila2 masa jer xD

anon - well said anon xD

TSYA'Z (~_^) said...

im giving too...but i dint get it back....hahahaha...

THE ZUL said...

syaz - good riddance for u :)

paradoks hati said...

@the zul: haha..erm..yo la tu, burger ramly ti aku g upm nanti mtk ko belanja.. :p

whitelover said...

ehem2..! "LOVE can be suck..if you love the WRONG person"

THE ZUL said...

@paradoks - mai2 UPM..segala ramly,ramlah aku belanjer :P

@Whitelover18 - yeah...i think u shud revise my quote and learn from it.

whitelover said...

eh..bkpe plop ade number 18 situ o0??

baiklah..saya akn learn from mai mistakes suatu ketika dululah~ :)

THE ZUL said...

hope you learned from the past :)
18 Di mana2 saje, sekian.

nazwin said...

nice entry nice advise here .tq

THE ZUL said...

hope u can get something from this entry :)